Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ki is a legnagyobb?

2008.12.07

Sok szolgáltató szereti magát a legnagyobbnak beállítani. Nézzük, hogy az Alexa adatai szerint ki számít piacvezetőnek az oldalletöltések alapján. Illetve ennek tudatában tényleg hiányzik-e az összehasonlításból a buzz!, illetve a nolblog? Nem.

A független Alexa.com adatai alapján hiába olvasható a Freeblog oldalán, hogy a legtöbb regisztrált bloggal és felhasználóval rendelkeznek, hiszen a blog.hu oldalletöltésben magasan rájuk ver. Sőt a szolgáltató az egész magyar mezőnyből kimagasodik, amit leginkább az index címoldalán megjelenő bejegyzéseknek köszönhet

 

Kép

A második helyen a freeblogot találjuk, majd sorrendben őt követi a blogtér, az eOldal (ami nem kizárólag csak blog), és a blogol.hu.

A FigyelőNeten vizsgált motorok közül a Blogspot és a Live nem látható a grafikonon, mivel nemzetközi szolgáltatók révén sokkal magasabb letöltési számokkal rendelkeznek. A Live-os spaces ráadásul nincs is külön megjelölve, csak az egész Live motor adatai érhetőek el. Így a Blogger a nemzetközi rangsorban a kilencedik, míg a Live a negyedik (bár ez a szám az előbbiek miatt nem jelent semmit).

Sok helyen kritikával illeték a blogmustrát, mondván sok szolgáltató kimaradt. Nevesítve a bejegyzésekben - az ingyenes, egyszerűen kezelhető - a nolblog és a buzz szolgáltatását. Nézzük az oldalletöltések alapján jogosan-e? Nem. Persze ehhez tegyük hozzá, hogy az eOldal-on (üzemeltetője az FN-t is kiadó Sanoma Budapest Zrt.) nem csak blogok vannak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.